Llegim en valencià

Mons humans, mons naturals

Assaig que reuneix quaranta texts curts que tenen com a protagonistes els elements de la natura i les persones del món rural. Altrament dit i de manera més precisa, són narracions en les quals hi compareixen animals, plantes, bolets, meteors, núvols i penyals amb la visió que la gent rural ha anat creant al llarg dels segles, com a conseqüència del contacte amb la natura i de la interpretació que n’ha arribat a fer amb l’afany de comprendre-la. Juntament amb aquests elements, també hi fan acte de presència naturalistes, antropòlegs, etnòlegs, folkloristes, lingüistes i escriptors, de les obres dels quals se n’extrauen dades i anàlisis que ajuden a copsar moltes de les creences antigues. Les vivències i les emocions personals de l’autor també es barregen amb aspectes diversos de la natura i de la cultura i, sovint, es reflexiona sobre la desaparició d’una manera particular de concebre el món que ha perviscut, fins fa no massa temps, en la nostra societat rural.

Autor
Col·lecció
09 L'Entorn
Número de la col·lecció
26
Matèria
Recomanat a partir de 3r d'ESO
Idioma
  • Català
EAN
9788417213794
ISBN
978-84-17213-79-4
Depósito legal
V-733-2021
Pàgines
150
Ample
15 cm
Alt
21 cm
Edició
1
Data de publicació
23-02-2021
Enquadernació: Rústica
€15,00

Sobre Josep E. Oltra i Benavent (Autor)

  • Josep E. Oltra i Benavent
    És biòleg i tècnic en conservació de la flora amenaçada del Servei de Vida Silvestre (Generalitat Valenciana) des de l’empresa VAERSA. Ha publicat diversos llibres divulgatius i articles científics, sol o amb altres autors, sobre els camps de la botànica i l’etnobiologia: Fer her... Veure més sobre l'autor/a

Ressenyes

  • Al costat de la religió, els pobles han construït un univers mític propi adequat al seu entorn natural més pròxim. Alguns dels misteris d’aquest univers més íntim els desvetla Josep amb el seu llenguatge, precís i poètic alhora, i amb la seua admirable erudició.

    Joan Olivares (La veu dels llibres)

Llibres relacionats