Llegim en valencià

L'estiu dels silencis

L’estiu és temps de fruita dolça, d’aigua salada i despreocupació. És quan es donen les revetlles i els amors fràgils. Tot sembla dolç a l’estiu, però no tot ho és. També amaga secrets, silencis i dolors. Laia en sap bé de tot açò i oculta un passatge angoixós d’una nit d’estiu que mai voldria haver viscut. Desbordada buscarà el consol de la seua amiga però, podrà la seua amistat suportar tot el que va ocórrer aquella nit? Serà capaç de confiar-li el seu secret? Quin és el preu a pagar per la fidelitat?

L’estiu dels silencis és un cant a l’amor sòric, a l’amistat entre dues joves amigues que fan front a una realitat present i temuda. No busca, però, la compassió benvolent, ni tan sols l’empatia.

Autora
Col·lecció
06 Milanta
Número de la col·lecció
14
Matèria
Recomanat a partir de 3r d'ESO
Idioma
 • Català
EAN
9788419149275
ISBN
978-84-19149-27-5
Depósito legal
V-3054-2022
Pàgines
164
Ample
12 cm
Alt
17,5 cm
Edició
1
Data de publicació
19-10-2022
Enquadernació: Rústica
€12,00

Sobre Marta Rosell Talens (Autora)

 • Marta Rosell Talens
  Psicòloga especialitzada en gènere i polítiques d'igualtat. Durant deu anys ha estat dedicada a la prevenció, sensibilització i atenció psicològica de la violència masclista i al tallerisme pel foment de la igualtat, principalment amb alumnat adolescent.En l'actualitat ha optat p... Veure més sobre l'autor/a

Ressenyes

 • L’estiu del silencis és una novel·la que, amb molts peròs, podríem qualificar de juvenil. L’obra centra l’argument i el nucli temàtic, no tant en el retrat del que comunament anomenem violència masclista, sinó en el lligam de sentiments, de solidaritat, d’amistat, de complicitats entre les dones —allò que s’ha denominat la sororitat—, en aquest cas davant la bestialitat més absoluta. Més enllà d’això, però, aquest relat també és una bona mostra de novel·la d’intriga que, en algun moment, voreja el thriller i que és capaç de mantenir fins l’última pàgina l’enigma argumental.

  Vicent Borràs - La veu dels llibres

 • L’òpera prima de Marta Rosell Talens, psicòloga especialitzada en gènere i polítiques d’igualtat, és una brillant novel·la adreçada al públic lector juvenil i també als adults, publicada per Edicions 96 dins de la col·lecció «Milanta». L’ESTIU DELS SILENCIS, és una obra necessària en els temps en què vivim, ja que analitza les relacions entre els joves en l’adolescència, les quals són la llavor del comportament entre els adults de la nostra societat. L’autora, d’una manera subtil, ens mostra tota una galeria d’accions i reaccions dels nostres adolescents, que en un futur passaran a dirigir el món.

  Però el que voldríem ara i ací, és parlar d’aquesta novel·la com a text literari i valorar la seua qualitat. I és que aquest relat, està ben construït, els personatges tenen un perfil adequat i coherent, la trama molt ben resolta, i la dosificació de la intriga i el misteri correcta. És per tant, un llibre que se sosté, d’una lectura entretinguda, àgil i agradable. A mig camí entre la novel·la psicològica i la novel·la negra, la nostra escriptora intenta descriure amb encert tot el cosmos d’unes joves en l’actualitat, fent una interessant recerca dels racons més íntims, i retratant un fresc molt fidel al que són les relacions humanes hui en dia. D’aquesta manera, fins i tot els lectors més majors, ens podem sentir atrets per la imatge i la resolució d’uns personatges plens de veritat.

  En resum, aquesta primera obra de Marta Rosell Talens, és per a mi un excel·lent treball literari, fruit de molts anys d’experiència en el món dels joves, el qual té una entitat suficient per tal de considerar-se un bon producte narratiu, necessari en els temps que corren.

  Convide a tot tipus de lector a endinsar-se en l’acostament a la realitat dels joves, en la reflexió al voltant de tots els temes que comporta la violència de gènere. De la mateixa manera, el trobe especial-ment apte per a les lectures dels adolescents als centres d’ensenyament, per tal d’educar-los en unes polítiques d’igualtat i desterrar la vella xacra del masclisme, trencar els estereotips de comportament i crear un món millor.

  Vicent Nàcher - La Veu d'Algemesí (en paper)

Llibres relacionats