Llegim en valencià

De pastor a pastor

A partir de la lectura intensa de l’extensa obra de John Berger, Joan Besalduch aconsegueix fer dialogar les reflexions del pastor Enric Bono i les de l’escriptor anglès, que va fer una immersió en el món rural, en abandonar el Londres dels anys 60 del segle XX on era un reputat divulgador i crític d’art per a instal·lar-se al petit llogaret de Quincy, a l’Alta Savoia francesa, fins al final de la seua vida el 2017.

De la mateixa manera, Joan Besalduch, fill de Sant Mateu però establert a Badalona i amb una dilatada carrera intel·lectual, torna al seu poble per aprendre la vida de la mà d’Enric Bono.

Una obra ambiciosa però llegidora que rebenta les falses jerarquies entre l’alta cultura i la cultura popular i reivindica la saviesa de la vida als pobles, en un context que apunta un retorn al món rural, i que reflexiona sobre la vida al camp, el despoblament, de com la natura i l’art es barregen, establint un diàleg entre dos pastors: Enric Bono, pastor i amic de l’autor, i l’artista, escriptor i crític d’art John Berger (berger, en francés vol dir ‘pastor’).

Autor
Col·lecció
09 L'Entorn
Número de la col·lecció
27
Matèria
Recomanat a partir de 1r de Batxillerat
Idioma
  • Català
EAN
9788417213923
ISBN
978-84-17213-92-3
Depósito legal
V-3265-2021
Pàgines
282
Ample
15 cm
Alt
21 cm
Data de publicació
28-10-2021
Enquadernació: Rústica
€19,00

Sobre Joan Besalduch Mateu (Autor)

  • Joan  Besalduch Mateu
    Començà els seus estudis a la Facultat de Filosofia i Lletres de la ciutat de València. Posteriorment, els continuà a la Universitat Central de Barcelona, on acabà la llicenciatura de Filologia Romànica (Hispàniques) i, més tard, de Filologia Francesa.És autor de les narracions E... Veure més sobre l'autor/a

Ressenyes

Llibres relacionats