Llegim en valencià

Colp a colp

Glosses sobre pilota valenciana

Colp a colp és un mostrari de paraules, expressions, dites i fraseologia genuïna que s'aixopluguen sota la protecció d’un glossari, és a dir, sota la protecció d’un conjunt de textos literaris breus que, en aquest cas, expliquen i divulguen algun aspecte de la pilota valenciana, un món que perdura entre carrers infestats de cotxes, llengües imperials, trinquets moderns i itineràncies polítiques de tota classe i condició. 

No pretén ser un diccionari, per això, ni una obra terminològica, tampoc. Res més lluny. Colp a colp s'endinsa en l'espontaneïtat del llenguatge popular que emana encara de la pilota i trasllada el vocabulari precís i metafòric dels carrers i dels trinquets valencians al paper imprès i a la memòria lingüística col·lectiva. 

Una obra en consonància amb les veus del poble que aporta una visió diferent, moderna i actual del joc que va governar aquestes terres fins a l'eclosió del futbol i els esports de masses. Una obra que naix gràcies a aquell programa de Ràdio Godella també anomenat Colp a colp i des del qual es bastia una secció de dos minuts que portava com a títol “Un mur de paraules”, precisament la mateixa secció que ara apareix recopilada en aquestes pàgines i que aporta imatges curosament triades a fi d'il·lustrar totes aquelles expressions que en algun moment han eixit del món restringit del trinquet per a arrelar fortes i duradores en la llengua pròpia d'aquest país.

Autor
Col·lecció
09 L'Entorn
Idioma
  • Català
EAN
9788417213480
ISBN
978-84-17213-48-0
Depósito legal
V-2536-2019
Pàgines
224
Ample
15 cm
Alt
21 cm
Data de publicació
23-09-2019
Enquadernació: Rústica
€15,00

Sobre Sergi Durbà (Autor)

  • Sergi Durbà
    És professor de Secundària i Batxillerat en un institut de l'Horta de València. Combina la seua tasca docent amb les evocacions que li reporta la literatura i, sobretot, l'escriptura creativa. Fruit de tal encontre, les seues lletres van des de la visió aïllada i irònica d’un pro... Veure més sobre l'autor/a

Ressenyes

  • Es tracta d’una valuosa aportació bibliogràfica que entrellaça la llengua, la cultura i el joc de pilota com un senyal d’identitat valencià gojosament assumit. Un llibre que no deixarà el lector a dos i ratlla i pilota encalada, sinó que li permetrà jugar-la de bot de braç i cantar feliçment val i joc.

    Gabriel Garcia Frasquet (Revista Saó)

Llibres relacionats