LA WEB EDITORIAL

Colp a colp

Glosses sobre pilota valenciana

Colp a colp és un mostrari de paraules, expressions, dites i fraseologia genuïna que s'aixopluguen sota la protecció d’un glossari, és a dir, sota la protecció d’un conjunt de textos literaris breus que, en aquest cas, expliquen i divulguen algun aspecte de la pilota valenciana, un món que perdura entre carrers infestats de cotxes, llengües imperials, trinquets moderns i itineràncies polítiques de tota classe i condició. 

No pretén ser un diccionari, per això, ni una obra terminològica, tampoc. Res més lluny. Colp a colp s'endinsa en l'espontaneïtat del llenguatge popular que emana encara de la pilota i trasllada el vocabulari precís i metafòric dels carrers i dels trinquets valencians al paper imprès i a la memòria lingüística col·lectiva. 

Una obra en consonància amb les veus del poble que aporta una visió diferent, moderna i actual del joc que va governar aquestes terres fins a l'eclosió del futbol i els esports de masses. Una obra que naix gràcies a aquell programa de Ràdio Godella també anomenat Colp a colp i des del qual es bastia una secció de dos minuts que portava com a títol “Un mur de paraules”, precisament la mateixa secció que ara apareix recopilada en aquestes pàgines i que aporta imatges curosament triades a fi d'il·lustrar totes aquelles expressions que en algun moment han eixit del món restringit del trinquet per a arrelar fortes i duradores en la llengua pròpia d'aquest país.

Escritor
Colección
09 L'Entorn
Idioma
  • Català
EAN
9788417213480
ISBN
978-84-17213-48-0
Depósito legal
V-2536-2019
Páginas
224
Ancho
15 cm
Alto
21 cm
Fecha publicación
23-09-2019
Enquadernació: Rústica
15,00 €

Reseñas

  • Es tracta d’una valuosa aportació bibliogràfica que entrellaça la llengua, la cultura i el joc de pilota com un senyal d’identitat valencià gojosament assumit. Un llibre que no deixarà el lector a dos i ratlla i pilota encalada, sinó que li permetrà jugar-la de bot de braç i cantar feliçment val i joc.

    Gabriel Garcia Frasquet (Revista Saó)

Libros relacionados