LA WEB EDITORIAL

20 mestres del segle XX al País Valencià

,

Amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana. Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.

20 mestres del segle XX al País Valencià tracta de recuperar persones i pràctiques escolars innovadores dutes a terme al nostre país durant el segle passat, per tal de re-construir i posar en valor la nostra història de l’escola.

Proposem una lectura en clau diversa: temps, espais, metodologies, ideologies diferents, però amb la característica comuna del compromís amb la renovació pedagògica.

Figures rellevants de la nostra pedagogia al costat d’altres menys conegudes, però totes amb propostes originals i agosarades en el seu moment, que cal recuperar per tal que ens continuen mostrant maneres de fer possible la utopia en l’escola. Completant la nostra aposta per la diversitat, l’autoria de les biografies és fruit de mestres, professors de secundària i d’universitat que ens demostren com ens podem apropar a la tasca docent i a la personalitat dels mestres a través de l’alumnat, dels companys de professió, de la família, de l’historiador..., confeccionant així relats apassionats i apassionants. 

Tot plegat, trobem una miscel·lània de vides de mestres que ens demostren que en tots els temps i espais, el mestre és, sempre, «l’ànima de l’escola».

Autora
Escritor
Colección
09 L'Entorn
Número en la colección
21
Idioma
  • Català
EAN
9788417213053
ISBN
978-84-17213-05-3
Depósito legal
V-3426_2017
Páginas
328
Ancho
15 cm
Alto
21 cm
Edición
1
Fecha publicación
06-02-2018
Enquadernació: Rústica
17,00 €

Sobre M. Carmen Agulló Díaz (Autora)

  • M. Carmen Agulló Díaz
    Llicenciada en Psicologia i en Filosofia i CC de l’Educació. Doctora en Pedagogia. Professora titular del Departament ECHE de la UV. Investiga la història de l’educació al País Valencià (II República i franquisme), en especial de les dones, i la recuperació del patrimoni historic... Ver más sobre el autor

Sobre Vicent Romans Noguera (Escritor)

  • Vicent  Romans Noguera
    Estudia Magisteri a Alacant. Coordinador dels cursos de Lingüística Valenciana i la seua didàctica de l’ICE de la UV a l’Alcoià-Comtat. Impulsor del primer centre d’ensenyament en valencià a Alcoi 1984-1985. Membre del Seminari permanent de didàctica de la llengua i del seminari ... Ver más sobre el autor

Booktrailer