Llegim en valencià

Gregori Royo Bello

És professor de Llatí i Grec a l’Institut de Secundària IES Vall de la Safor de Vilallonga. 

Va engegar la seua dèria literària de la mà del gènere negre. Sota el pseudònim d’Andrea Robles (Gregori Royo i Maite Enrique), té publicats la novel·la La visita del vent (Riublanc, 2009), el relat «Aigua morta» a l’antologia d’autors negres Crims.cat 2.0 (Alrevés, 2013) i l’article «Ferran Torrent, un viatge a l’heterodòxia», a Ítaca, Revista de Filologia (Universitat d’Alacant, 2014, núm. 5). 

Ha guanyat el segon premi del VII Concurso literario de relatos cortos Vila de Pena-roja de Tastavins - Maties Pallarés (2012), i ha publicat, com a guanyador del Concurso Internacional de Relatos Pecaminosos, el relat «El body de Marilyn» en l’antologia El cielo es un orgasmo y otros relatos pecaminosos (Pukiyari, 2014). 

Ha guanyat el IV Premio de Microrelatos Javier Tomeo de Alcañiz, publicat a la revista Compromiso y Cultura, juliol, 2018.

L’any 2017 va publicar a l’editorial Riublanc una selecció de l’Odissea, traduïda directament del grec i adreçada a l’alumnat de secundària i batxillerat.

Ha col·laborat als diaris La Opinión de Murcia i a Levante-EMV edició de la Safor, on escrivia una columna setmanal de crítica de teatre i cinema.